Ha valaki végig szeretné kóstolni az összes príma nem budapesti éttermet, elég sokat kéne utaznia. Most szombaton azonban egyetlen út vezet Perbálra, a gyönyörbe.
Hogy nem elhallásról van szó, és nem is a nyomda ördöge szemtelenkedik az olvasóval a plakátokon, azt csak az tudja, aki ott volt idén tél végén az első vidéki éttermiségi találkozón a szigetmonostori Rosinante fogadóban.
Ami annyira jól sikerült,hogy most újráznak. A házigazda ezúttal a perbáli Walter, illetve a kreatív séf, Ruprecht László és a konyhafőnők Sovák Zoltán. Ide várják összes termeikbe és jókora kertjükbe a fogékony gasztronautákat.
Ha a Lánchídtól számoljuk a kivonulást, akkor is csak 28 kilométert kell megtenni, hogy szombaton belekóstolhassunk az ország 11 vidéki éttermének konyhájába.
Egy kakukktojás, vagyis inkább tiszteletbeli vidéki éttermiségi, van köztük a pesti Pozsonyi útról. Délben indul útjára a gyönyör, elvileg este kilencig. Ha csak hamarabb ki nem eszik őket a készletükből.
A stílusos vidéki éttermiség tagjai: Anyukám mondta (Encs), Chianti (Veszprém), Ikon (Debrecen), Imola udvarház (Eger), Mandula (Villány), Nomád hotel (Noszvaj), Manga, mangalica (Etyek), Rosinante (Szigetmonostor), Sarki fűszeres (Budapest), Viator (Pannonhalma), Walter (Perbál). Részletek: www.facebook.com/stilusos