2012. július. 05. 16:32 hvg.hu Utolsó frissítés: 2012. július. 05. 16:24 Gasztro

Ha péntek, akkor Borvacsora

Borvacsora címmel új gasztronómiai sorozattal jelentkezik július 6-tól az m1 tévécsatorna. Ezen túl péntekenként beszélgetős vacsoraműsor keretében mutatják be Magyarország 22 borvidékének jellegzetes borait, ételeit, gasztronómiai kultúráját.

„Könnyed, dumálós műsort tervezünk Laczi Tamás és Kovács Gergő séfekkel, akik rajtam kívül a sorozat állandó szereplői lesznek” – mondta a műsort bemutató sajtóreggelin Nagy Sándor, a Borvacsora házigazdája. Minden adásba meghívnak egy elismert helyi borászt, így például a Mátrai borvidékről Ludányi Józsefet, a Balaton-felvidékről Istvándy Tamást, Pannonhalmáról Babarczi Zsuzsannát. Emellett alkalmanként két ismert, főzéshez is értő vendégük lesz. Az első adásokban megjelenik Mautner Zsófia, Hollósi Frigyes, Hegyi Barbara, Litkay Gergely, Berecz András és Nagy Ervin.

„A műsor támogatásával egy olyan közös platformot létesítünk, amely alkalmas a magyar bor, a magyar gasztronómia, illetve a magyar élelmiszer-alapanyagok népszerűsítésére” – nyilatkozta dr. Simon Péter, az MT Zrt. Agrármarketing Centrum igazgatója a sajtótájékoztatón. Hozzátéve, hogy azt kérték a szerkesztőktől, minden borvidéken elsősorban a helyi jellegzetességeket, regionális és szezonális alapanyagokat mutassák be.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?