A népszerű francia mini desszertet is kóstolhatják a Budapesti Pálinkafesztivál Oroszlános udvarának vendégei.
A Macaron Fesztivál után a Budai Várba is megérkeznek a népszerű kis sütemények, ahogy kell: különféle ízesítésben. Lesznek gyümölcspárlatokkal töltött, de lime-os és kávés változatok is.
Többféle pálinkás macaron közül válogathatnak a fesztiválozók május 10-13. között a Budai Várban. A népszerű francia sütemények készítője barack-, kökény-, birs-, ágyas málna- és szilvapálinkákkal „fűszerezi” a finomságokat, amelyekbe Rézangyal, Márton és lányai, valamint Békési párlatok kerülnek.
„A Macaron Fesztiválon a pálinkás sütemények fogytak a leginkább, így kibővítjük az alkoholos kínálatunkat. Aki mást próbálna, választhat kávés, lime-os macaronokat is - mondta Mónus Anikó, a Konyha-szigetek főzőiskola tulajdonosa, aki felhívta a figyelmet arra, hogy az édességek gluténmentesek. A mini finomság kézműves termék, a tésztájába mandula és porcukor kerül, ez adja a tartását, édességét, amely a töltelékkel együtt alkot harmonikus ízt.