A 3. Kézműves Magyar Ízek Vására is igen sikeres volt múlt hét végén a Millenárison. A 17 ezer látogató több tízmillió forintos vásárlással segítette a magyar termelőket.
Az eddigi sikerekből kiindulva a szervezők új boltokat nyitnak, és új helyszíneken is népszerűsítik a magyar ízeket. A március 19-én nyíló Budapesti Tavaszi Fesztiválon is találkozhatunk a legkedveltebb magyar ízekkel. A fesztiválközpont felkérésére a rendezvénysorozaton a Kézműves Magyar Ízek csapata készíti a magyar ételeket.
A 3. Kézműves Magyar Ízek Vásár idei különlegessége az új elrendezés volt, mivel a fellelhető 5 ezer ízt 7 hazai és 4 határon túli magyar régió szerint mutatták be. Így a látogatók együtt kóstolhatták például a bükki kézműves sajtot a szilvásváradi pisztránggal, nem kellett keresgélniük az azonos régióból érkező termelőket. A vásáron debütált a nagyközönség előtt először a magyar kaviár is, amelyet 8 év munkája nyomán tudtak elkészíteni Békés megyében. A látogatók szavazatai alapján hirdették ki a vásár termelője díjakat: a mézkülönlegességeket készítő Mézmúzeum lett az első, a második a Békésszentandrási sörfőzde, míg a harmadik az etyeki Sonka Mester.
A szervezők célja most is teljesült: a vásáron 17 ezer látogató több tízmillió forintértékben vásárolt magyar termelőktől. Az elmúlt egy év sikereit látva a szervezők új helyszíneken népszerűsítik majd a magyar ízeket és országszerte szeretnének új boltokat is nyitni. Így a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében 16 pavilonban találkozhatnak újra a magyar termelőkkel a vásárlók. Pap Krisztián, a Kézműves Magyar Ízek Kft. ügyvezetője szerint: „Egy éve kezdtük el népszerűsíteni a magyar ízeket és az óta töretlen a siker. A mostani vásár is bebizonyította, hogy a minőségi magyar termék iránt igenis van kereslet. Ez motivál minket abban, hogy folytassuk az általunk megkezdett utat, ezért keresünk új helyszíneket és ezért szeretnénk országszerte új boltokat nyitni. Legközelebb Szegeden nyílik Kézműves Magyar Ízek üzlet.”
A következő Kézműves Magyar Ízek Vására várhatóan novemberben lesz, addig is további információk itt!