Állítólag forradalmasíthatja a bortárolást és szervírozást a baszk mesterséf új borosüvege. A különleges palackot máris több díjjal ismerték el, s elég nagy az érdeklődés iránta külföldön is.
A kreatív séf, Martín Berasategui 35 évet szentelt testben és lélekben a főzésnek-sütésnek, s még mindig ez tetszik neki a legjobban a világon. Igaz, a sikerre sem panaszkodhat, mivel éttermei már összesen hét Michelin-csillagot érdemeltek ki. A népszerű szakács és étteremtulajdonos viszont nincs híján a találékonyságnak sem. Igazi szakmai szenvedély köti a borászathoz, saját elmondása szerint több éve foglalkoztatta, miként lehetne a nedűt úgy szervírozni, hogy a legnemesebb palackozott italban is előfordulható lerakódást különválassza az üveg alján. Ugyanakkor azt is lényegesnek tartotta, hogy a megfelelő hőmérsékleten tárolt bort a pohárba való kiöntése során még a legkevesebb minőségi veszteség se érje, amely az élvezeti értékét befolyásolhatja.
A séf elképzeléseinek letéteményese ma a Martín Berasategui System elnevezésű cég csapata, egy dupla aljú üveg, az MBS (a teljes név rövidítése) gyártója, forgalmazója. A palack talpának a lényege, hogy a megdöntése során ide gyűlik össze a bor leülepedett részecskéit tartalmazó elegy, ami különválasztódva nem tud visszaáramlani, s így véletlenül sem kerülhet a pohárba. A palack különálló talprésze kézbeillő, megfelelő fogást biztosít a pohárba való öntésekor, elkerülve, hogy a borosüveget az oldalán fogjuk meg, ahol a benne levő borral közvetlenül érintkezik.
A presztízsértékű laboratóriumi elemzések, s a független technikai szakértői vizsgálatok visszaigazolták a találmány jelentőségét, egyedülállóságát. A boron kívül széles körű felhasználására van lehetőség, például az olívaolaj, más italok és gyümölcslevek palackozására, tárolására. A nemzetközi érdeklődést máris számtalan díj, elismerés bizonyítja, amelyek közül a legjelentősebb a párizsi „csomagolási Oscar” (Oscar de l’emballage) és a Csomagolási Világszervezet díja, a World Star Packaging Award.