Gasztro hvg.hu 2012. február. 23. 10:40

Új söröket lehet kóstolni hétvégén a Mikszáth Kálmán téren

A kézműves sörök kedvelői a hét végén a pohár fenekére nézhetnek a Főzdefeszt szokásos helyszínén, a budapesti Mikszáth Kálmán téren. Nem fesztivál, de nagy kortyolás a legújabb sörökből.

A hosszas előkészület után tavaly májusban debütáló első magyar kézműves sörfesztivál olyan népszerűnek bizonyult a Főzdefeszt égisze alatt, hogy ősszel máris duplázni kellett. Hogy mi történt a télen a főzdékben, abból pedig február 25-én, szombaton kaphatnak ízelítőt a sörbarátok. Igaz, még nem szabad téren, és kicsiben.

folyekonykenyer.blog.hu

A Zappa Cafféban verik csapra a győrzámolyi és a békésszentandrási főzde legújabb söreit. Az előbbi az októberi sikeren felbuzdulva tovább fejlesztette és üvegbe palackozta a Tuck Barát nevű (belga) sörét, és Robin Hood társaságában maradva egy új barna ale-t is produkált Sherwood néven.

Mondhatjuk, világpremier megtapasztalói lehetnek a szombati vendégek.

Békésszentandrásról a Pöröly csap le a Józsefvárosban. Ez idő tájt kishazánk legerősebb (11,7 százalékos) világos söréből egy hordót vernek csapra, úgyhogy nem árt igyekezni a tetthelyre. Vigasz, nemcsak a későn befutóknak, a fóti főzde már jól ismert Keserű Méze, amelyből egész napos sörkánaánra is futja.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?