Gasztro hvg.hu 2012. február. 20. 18:08

Mi az a Zöld Magyar?

Ha valaki egy étteremben Zöld Magyart rendel, akkor azért azt lehet sejteni, hogy nem egy újabb környezetvédelmi frontharcosról van szó. A többit találgathatjuk. Még pallérozott borravalo.hu szerző is elbizonytalanodott, és a név olvastán leginkább egy koktélra tippelt.

Történetesen a népszerű amerikai sci-fi írónak, Philip K. Dicknek köszönhető, hogy egy legutóbb magyar nyelven megjelent könyve alapján Zöld Magyar (Green Hungarian) ügyben nyomozás indult a hazai boros körökben. Persze, hogy egy elfeledett, őshonos magyar szőlőfajtáról van szó, amit a kaliforniaiak nagyon is jól ismernek. Ha kíváncsi, mi fán, pontosabban, tőkén terem az enyhén illatos, viszonylag testes, lágyabb savú, zöldesfehér asztali bor, látogasson el a blogra, itt olvashatja el!

hvg360 Mátraházi Zsuzsa 2025. január. 10. 19:30

Sabján Adrienn kajatortacukrász: „Olyasmit nem vállalok el, amit jobb, ha nem látnak a hűtőbe bekukucskáló gyermekeim”

Jól fizető szakmából piaci szempontból a legrosszabbkor váltott, mégis sikerre vitte vállalkozását. Furcsán indult, de a hermelintorta sem fogott ki rajta. Megküzdött „véres” feladattal is, de nemet mondott a szülést ábrázoló tortára. Elárulja, hogy már nem igazán szereti az édességet, de persze mindent megkóstol, amit készít, és a versenytársak termékeit is elemeznie kell. HVG-portré.