Gasztro hvg.hu 2011. szeptember. 28. 17:40

Asztalt is foglalhatunk a Pálinkafesztiválra

Újdonságokkal nyit október 6-án a V. Budavári Pálinka – és Kolbászfesztivál. A négynapos rendezvény immáron kibővült területen várja a látogatókat. S az idén már asztalfoglalásra is lehetőség nyílik egy jó vacsorához és a pálinkakóstoláshoz.

Aki ülve, nyugodt körülmények között, egy finom vacsora mellett szeretné élvezni a Pálinka – és Kolbászfesztivált, annak most lehetősége nyílik előzetesen asztalt foglalni a rendezvény kibővült területén, az Oroszlános udvarban, egy 1200 négyzetméteres fedett helyszínen.

Itt a társaságok kedvükre válogathatnak az ínycsiklandozó étkek közül. A foglalás során választhatnak magyaros tálat füstölt tarjával, mangalica kolbásszal vagy főtt marhanyakkal; orosz összeállítást szoljanka levessel, pelmenyi-vel és zharkoye-val. De izgalmasnak igérkezik az úgy nevezett kortárs magyar tál is :franciás májas kakas mousse-szal és  konfitált báránycombbal,nem szólva a meglepetés finomságokról. A pálinka természetesen egyik asztalról sem hiányozhat, amely kiegészíti a vacsora ízeit és megfűszerezi az estét.

S hogy teljes legyen a hangulat, a szervezők egy igazi kuriózummal spékelik meg az estéket. Meghívták Igor Presnyakov-ot, az orosz gitárzsenit, aki az egyik legnagyobb sztár a YouTube-on. A klasszikus zenétől kezdve a 80-as, 90-es évek rock- és metálslágerein át (AC/DC, Guns n’Roses, Red Hot Chili Peppers, stb.) a mai napokban kedvelt pop zenéig (Shakira, Lady Gaga stb.) bármit eljátszik akusztikus gitáron, ráadásul nem is akárhogyan. Egyes dalokat 7 húros gitáron ad elő, melyen csak nagyon kevesen tudnak játszani a világon.

Az Oroszlános udvarban felállított új színpad további fellépői; Takáts Eszter, Gansxta Jazz, Mrs. Columbo, Jávori Fegya és Dunai Tamás, valamint Szili és a Newgie Boogie.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?