A IX. Kezes-Lábos fesztiválra szeptember 24-25-én kerül sor, ahol a hagyományok szerint kézműves, természetes alapanyagokból készült ízes termékkel találkozhatnak a látogatók. Kóstolót kapnak a legkülönfélébb sajtokból, mézekből, lekvárokból, sokféle húskészítményből, pékáruból, és természetesen kinyitnak az etyeki pincék is.
Az etyeki fesztiválok évről évre hoznak valamilyen különlegességet is, így idén először, a bor mellett főszerepet kap a pálinka. A gasztronómiai élmények mellett igényes szórakoztató programokról is gondoskodnak a szervezők,és a gyerekekről sem feledkeznek meg. Lesznek népi játékok, versenyek és számos színpadi program. Ismét megrendezik a Fesztiválnyitó Lábos-felvonulást és a mindig nagy sikerű főzőversenyt Szőke Andrással.
Szombaton 11-től a Kálvária udvarban Interaktív főzés a Magyar Konyhával: hogyan készült a Krúdy-féle hamisítatlan kakaspörkölt, és milyen kakaspörkölt rotyog a bográcsban? Megtudhatják, ha megkóstolják. A receptet is elárulja Bíró Lajos séf (Bock bisztró) és Vinkó József főszerkesztő. A Kecskegödörben pedig 11:20-kor kezdődik a főzőverseny Szőke Andrással. Békés, Fejér, Nógrád, Tolna, Somogy megye pálinkáihoz komponált tájjellegű sertéshúsételek főzése a feladat. A zenei aláfestést a Pátria zenekar adja. Délután 14:00 órakor Takács Lajos, az Olimpia séf-tulajdonosa négy féle Márkházi szilvapálinkával készült ételeiből kóstoltat.
Ha valaki lemarad a szombati interaktív főzésről, vagy a kakaspörköltnek már csak hűlt helyét találná, vasárnap ugyanott, ugyanabban az időben rárajtolhat. Akárcsak a főzőversenyre.
Az Újhegyen pedig mindkét napon bor és gasztronómiai kóstoló várja az érdeklődőket Mészáros Gabriella (Borkollégium) szakavatott kalauzolásával. Egyebek mellett lesz etyeki sonka és sajt tokaji borokkal, mustkóstoló és salátakreációk gyerekeknek.