2011. május. 04. 11:37 hvg.hu Utolsó frissítés: 2011. május. 04. 12:48 Gasztro

Sorszámozott palackokban az Év Pálinkája

Mint már hírül adtuk, a Budapesti Pálinkafesztivál idei főszereplője, a szilva. A gyümölcsből készült párlatokat és ételeket a látogatók a fesztivál Szilváskertjében kóstolhatják meg, köztük az Év Szilvapálinkáját, amely kilenc párlat házasításából készült.

A Békési, a Gusto, a Gyulai Pálinka Manufaktúra, a 895 Hunnium, a Nobilis, a Prekop, a Rézangyal, a Villányi és a Zsindelyes főzdék közös összefogásának köszönhetően egy különleges prémium szilvapálinka blend született, nem titkoltan, hagyományteremtő céllal. Mostantól ugyanis minden évben készül Év Pálinkája, az adott esztendőben jegyzett, hazai gyümölcsből. A szakértő kóstolócsapat által kiválasztott legjobb párlatokból készült idei blend 1100 sorszámozott, 0,5 literes, palackba került, amely egyedi dizájnnal, díszdobozban vásárolható meg a fesztiválon. A Szilváskertben pedig nemcsak ez,hanem valamennyi kiállító szilvapálinkája megkóstolható, valamint néhány nemzetközi szilvapárlat is.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?