Gasztro hvg.hu 2011. február. 16. 10:46

Nézzünk be Heston Blumenthalhoz!

Egy fillérünkbe sem kerül, s ott vagyunk Bray-ben, a Kövér Kacsában (Fat Duck), amely évek óta egyike a világ kevés számú három Michelin-csillagos éttermének.

Beavatottjai leszünk a Heston Blumenthal-féle szakácsálom-birodalomnak, amelyhez éppen úgy hozzátartozik a csokoládégyár, mint a nitrogénterminál és a saját adatbankjukban tárolt 450 élelmiszer 7 ezer aromaképlete. Miközben csak pár lépést kell tennünk, hogy a Hind’s Head pub Blumenthal-féle sült krumpliját és skót tojását együk, a recept alapján akár meg is csinálhatjuk. Ha kíváncsi a részletekre, kattintson a Bűvös Szakács legfrissebb bejegyzésére!

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?