Európa-díjas magyar étterem
Jól kezdődött az év: január 3-án látott napvilágot a hír, hogy az Európai Bor-és Gasztronómiai Szövetségek Egyesületének bordeauxi kongresszusa a kontinens három éttermének, köztük egy magyarnak ítélte oda az Európa-díjat a gasztronómiai hagyományok ápolása és a nemzeti konyhák népszerűsítése érdekében tett szakmai munkájáért.
A díjátadón Carlos Martin, a szervezet elnöke méltatta az olasz Osteria La Piola (Ponte Nizza), a Hotel Ristorante da Rome (Vicenza) és a budapesti Biarritz étterem tevékenységét. A Biarritz étterem éppen másfél évtizede fogadja a vendégeket a Balassi Bálint utcában, a Parlament közvetlen közelében. Tulajdonosa, Berkes Gyula 1974–ben kezdte pályáját a pesti Szabadság szállóban. Később a budai Kis Royalban, valamint a várbeli Országházban és az Aranyhordóban dolgozott, míg 1995-ben megnyitotta saját üzletét. Amint vallja, annak idején már az étterem névválasztással is jelezte elkötelezettségét.
Egyrészt az épület túl oldalán 1938 és 1948 között működött Café Biarritz emlékének tisztelegve a magyar polgári konyha hagyományai, másrészt az európai, főként mediterrán gasztronómia iránt.