2010. április. 07. 19:52 hvg.hu Utolsó frissítés: 2010. április. 07. 21:01 Gasztro

Újabb kapszulás kávéfőzőt teszteltünk

Kinek és miért jó kapszulás kávét inni? Mi az előnye és hátránya a hagyományos darálós vagy filteres gépekhez képest? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ, amikor nekiálltunk, hogy leteszteljük 4 ismertebb kávéforgalmazó gépeit. A cikk megjelenése után sok érdeklődő visszajelzést kaptunk, ezért úgy döntöttük, tesztünket kiegészítjük a Nespresso egyik kávéfőzőjével.

Tapasztalataink szerint kétféle kávéfogyasztó van: aki szereti a klasszikus, keserű kávéízt, általában röviden, feketén, tej és cukor nélkül kéri, értékeli és élvezi a frissen őrölt, minőségi válogatásokat, érzi a különbséget a közepesre vagy sötétre pörkölt kávészemek között.

Aki édességként, lélekmelegítőként tekint rá, habosan, tejjel vagy tejszínnel, cukorral, mézzel vagy vanília fagylalttal issza, inkább a kevésbé aromás változatokat keresi és nyitottabb a különböző ízesítésű keverékekre.

Azt gondolnánk, hogy a kapszulás kávégépeket inkább a kávét édességként fogyasztók számára találták ki, ehhez képest tesztünk során kiderült: az igazi kávéimádóknak is készült megfelelő gép és kapszula, bár kétségtelenül nagyobb választékkal fog találkozni az, aki a lazább kávéra vagy a forró csokira esküszik.

Az első teszt cikkben kielemeztük, miben jobbak a kapszulás kávégépek hagyományos társaiknál és bemutattuk az Illy, a Lavazza, a Tchibo és a Nestlé Dolce Gusto gépeit. Mostani cikkünk olvasóink kérésére született a Nespresso Citiz & Milk kapszulás kávéfőzőről. A teszt eredménye itt olvasható.