Mesterséfek fogásai: 250 főre terítenek
A nyáron Barcelonába látogatóknak különleges kulináris élményt kínál a híres Gaudi ház, a Casa Mila. A katalán főváros az idén júliusra igazi gasztronómiai csemegét tartogat.
Csütörtök esténként a híres katalán építész, Antonio Gaudí egyik épületremekében, a Casa Mila-ban terítenek vacsorához. Nits de la Cuina a La Pedrera - Vacsoraestek a Pedrerában, ezt a különös hangzású elnevezést adták a rendezvénynek. A Sagrada Familia megálmodójának eme különleges atmoszférájú épületét ugyanis Kőfejtőnek vagy Kőbányának (La Pedrera) hívják a katalán nagyváros lakói. A kulináris élmény helyszíne a barlangokkal szabdalt, kőhegyre hasonlító épület tetőterasza lesz. A százéves, ötemeletes építmény (1905-1910 között készült el) teteje egy szürreális álom, a különleges kémények egyben nonfiguratív szobrok is.
Casa Milá. Szürreális álom |
Július 9-én a barcelonai Moo étterem képviseletében a mediterrán irányvonalat reprezentáló Felip Llofriu főz, a világ ötödik legjobb éttermének, az El Celler de Can Roca mesterséfjének, Joan Roca-nak a közreműködésével. Egy héttel később, július 16-án a Vic közelében található Can Jubany vendéglő ízmestere, Nando Jubany várja a vendégeket, ő elsősorban tengeri és hegyi alapanyagokból készíti ételeit. A harmadik, július 23-i vacsoraest sztárséfje egy hölgy, Fina Puigdevall az oloti (Girona tartomány) Les Cols étteremből, úgynevezett „vulkánikus konyhájában” a hagyományos és modern szakácsművészetet egyesíti.
A záró estén, július 30-án egy nagy barcelonai szakácsdinasztia (a család 1869 óta foglalkozik vendéglátással) leszármazottjának, Carles Gaig-nak (Restaurant Gaig) kulináris tudományát élvezhetik a La Padrerába látogató ínyencek. A szervezők remélik,hogy az „architektúra és gasztronómia” randevúja sok érdeklődőt vonz majd.