A sztárok séfje: az Oscar-díjátadó ínyenc fogásai
Az Amerikai Filmakadémia gálaestjén 15 esztendeje ugyanaz a séf szolgáltatja a menüt. Az exkluzív fogásokról az osztrák származású Wolfgang Puck gondoskodik, aki két Michelin–csillagos Beverly Hills-i éttermével, a Spagoval a sztárok sztárséfje.
Az ételsor minden évben követi az aktuális gasztronómiai trendeket, de kizárólag jó minőségű bio alapanyagokból készülnek a könnyű fogások.
© teamsugar.com |
A nálunk is jól ismert japán falatkák, a különböző szusik, szasimik, nigirik, no és a tenger gyümölcsei a legkedveltebbek a vonalaikra igencsak ügyelő filmcsillagok körében. Gondolhatjuk, választékban nem volt hiány.
A főételeket kókuszos, csirkés tökkrémleves vezette fel. Gyömbérszószos kaviár és az Oscarhoz címzett, pácolt lazac ágyazott meg az ázsiai zöldségsalátával körített homárnak. A garnélarákok shiitake gombás, zöldhagymás kíséretet kaptak. A „ragadozóknak” ázsiai fűszerkeverékbe forgatott, sous vide oldalast kínáltak, míg a szigorúan vegák tavaszi zöldséges rizottóját téli fekete szarvasgomba ízesítette.
A vacsora végeztével visszaköszönt a japán „ételdoboz”, a bento, csak éppen a rekeszeiben apró, csokoládés meglepetések rejtőztek. S persze, mint mindig, ezúttal sem távozhatott senki Puck mester arany fondannal befuttatott, csokis Oscarja nélkül.
-gy-