2009. február. 11. 18:32 hvg.hu Utolsó frissítés: 2009. február. 11. 18:32 Gasztro

Mesterek a Centrálban: megújult kínálat

Jövőre ünnepli legújabb kori nyitásának tizedik évfordulóját a budapesti Centrál Kávéház és Étterem.

Nem vártak azonban a kerek jubileumra ahhoz, hogy megújítsák  a ház kínálatát, új szakembereket hívjanak, átalakítsák a konyhatechnológiát.

A konyhafőnöki posztot januártól Cseh János mesterszakács tölti be, aki többek között a Hotel Sofitel és a Gundel étterem első embere volt. A cukrászatot februártól Mihályi László mestercukrász irányítja, aki a váci Desszertszalon alapító tulajdonosa és az idei Open de Desserts de France cukrász világbajnokság döntőse.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?