Magyar borokat teszteltek Dublinban
A rendezvényen Írország leghíresebb, legnevesebb éttermei vonultak fel ételkülönlegességeikkel. Az érdeklődők Michelin-csillagos mesterszakácsok főzőtanfolyamán is részt vehettek.
Taste of Dublin címmel évente rendeznek bor- és gasztronómiai fesztivált és vásárt az ír fővárosban. Az idén június közepén került sor a nagyszabású eseményre, amely 40 ezer látogatót vonzott.
Ezúttal a kiállítók között Magyarország képviseletében – a Hungarian Paprika Ltd.-vel – megjelent a Magyar Turizmus Zrt. is, hogy népszerűsítése a magyar borokat, illetve az ország turisztikai kínálatát. A látogatók körében nagy sikert arattak a magyar kóstolók, számosan vásároltak is a bemutatott termékekből. Hányan jönnek majd a zöld szigetről hozzánk, nem tudhatjuk, de biztató, hogy már tavaly, 2007 első négy hónapjában az ír vendégek 56 százalékkal több, azaz 33 ezer vendégéjszakát töltöttek el a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken az előző év azonos időszakához képest.