Zöldcsütörtök: hogyan főzzünk gyorsan, jót?
Két dologtól viszolygok a legjobban: ha korán kell kelnem, meg ha sürgetnek. Ez a kettő rendszeresen összetorlódik a konyhában. Még meg sem ittam a reggeli kávémat, s már harangoznak. A kelleténél mindig korábban. Kidolgoztam az elméletemet, miszerint a látszólagos lustaság a háztartásban valójában maga a kreativitás. Azóta – húszon éve - önmegvalósítok. Akkor s abból, ami éppen a háznál van. Nyilván nem vagyok egyedül, s gondolva sorstársaimra, ezentúl rendszeres tippekkel igyekszem segítségükre sietni – ha éppen nekik sem akaródzik fárasztó bevásárló körútra indulni.
© sxc.hu |
A fűleveshez egy csokornyi petrezselymet, feleannyi zellerzöldet és kaprot összeszabdalunk. Kevés olajon megpároljuk, csínján sózzuk, borsozzuk, vegetás vagy leveskockás vízzel felengedjük. Beleaprítunk egy-két szem burgonyát, ha megpuhult, összeturmixoljuk saját magával és mondjuk, egy fél doboz tejföllel. Tálaláskor a fűlevesnek jól áll egy-egy karika citrom a tányéron.
© sxc.hu |