Rajtuk kívül álló okokra hivatkoznak, de valószínűleg újra kinyitnak, csak máshol.
Az ismert olasz séf, Giorgio Locatelli 23 év után bezárja londoni éttermét, a Michelin-csillagos Locandát – írja a Corriere.
Locatelli a közösségi oldalán jelentette be a hírt, ami váratlanul érte a vendégeket. A posztban ugyanakkor optimistán úgy fogalmaznak: „ha egy ajtó bezárul, egy másik kinyílik”. Ebből arra lehet következtetni, hogy a séf és csapata valami újban gondolkozik, tehát valószínűleg egy másik helyen folytatják a működésüket.
Habár részleteket egyelőre nem osztottak meg, arra utaltak, hogy a bezárásra rajtuk kívül álló okok miatt került sor, tehát feltehetően az étteremnek otthont adó, ötcsillagos Hyatt-szállodával kapcsolatos.
Locatelli 1986-ban érkezett az Egyesült Királyságba egy olasz faluból, Corgeno di Vergiateból. Vendéglátós családban nőtt fel, hazájában és Svájcban szerzett tapasztalatot. Angliában többek között a Savoyban és más csúcskategóriás éttermekben dolgozott, az első saját londoni étterme a Zafferano volt, amit 1997-ben nyitott meg, és amivel két évvel később elnyerte első Michelin-csillagát.
A most bezárásra kényszerülő Locanda Locatelli az egyik legfelkapottabb londoni olasz étterem volt, a feleségével, Plaxy Extonnal közösen nyitották 2002-ben. Konyhájuk, amelyet a kiváló minőségű alapanyagok, a szezonalitás és az olasz hagyományok tisztelete határozott meg, 2003-ban szerzett Michelin-csillagot, és ezek mellett arról is nevezetes volt, hogy a belsőépítészetét David Collins, Madonna egyik jóbarátja tervezte.
Locatellinek több szakácskönyve is megjelent, egyikről, a tekintélyt parancsolóan vaskos Ízek Itáliájáról itt írtunk korábban: