Ha eddig nem gondolkozott azon, milyen íze lehet a vörösboros, darált húsos csokoládénak, akkor itt az ideje, hogy bepótolja a lemaradását.
Nehéz elkerülni a dubajicsoki-mániát, ami már Lázár János közvetítésével Orbán Viktort is utolérte. A tahinis pisztáciakrémmel és pirított török cérnametélttel megtömött csokit már a legtöbb magyar élelmiszerláncnál is be lehet szerezni, de otthon sem lehetetlen elkészíteni, amire kollégánk is tett egy kísérletet.
Ha viszont elege van abból, hogy már a csapból is az Egyesült Arab Emírségek édessége folyik, akkor próbálja ki a magyar szívhez talán közelebb álló, májas változatot.
A minden hagyományos fogást a feje tetejére állító 2Men1Kitchen nevű olasz gasztroblogger oldal egy egész karácsonyi menüsort belesűrített egyetlen tábla csokoládéba, amit bár olaszul tettek közzé, de nem nehéz követni a lépéseket. (Kattintson a képre, hogy elinduljon a videó.)
Az egyetlen tábla csokiba egymás mellé kerül a háromfogásos töltelék: az első, vagyis az előétel egy kis sherry-s májpástétom fenyőmaggal és baconös hagymakrémmel, a második fogás vörösboros húsvagdalt szarvasgombás sajtkrémmel és mogyoródarabokkal, a harmadik, vagyis a desszert pedig tonkababbal péppé zúzott panettone mandarinsziruppal.
A csokikészítőkkel egyetértésben mi is bon appetitót (jó étvágyat) kívánunk azoknak a bátor embereknek, akik letesztelik a húsos csokikat.