Élet+Stílus hvg.hu 2021. május. 12. 11:37

Károly herceg: Idén sok családban, az enyémben is üresen marad egy szék az ünnepi asztalnál

A herceg nemrég videóüzenetben beszélt arról, hogy a szíve szakad meg azokért, akik elveszítették a szeretteiket.

Wales hercege, Károly nemrég videóüzenetben szólt a muszlim közösséghez a Ramadán vége előtt, amelyben elmondta, az elmúlt év mindenki számára súlyos kihívást jelentett, és tisztában van a járvány muszlim közösségre gyakorolt hatásaival.

"Ebben az évben sok családban, például az enyémben is lesz egy üres hely az ebédlőasztalnál, és a barátok sem ölelhetik meg egymást az ünnepen. Mélyen elszomorít ez a helyzet, és a szívem szakad meg azokért, akik elveszítették a szeretteiket

– mondta Károly, utalva édesapja, Fülöp herceg áprilisban bekövetkezett halálára.

Károly a halálhír után meleg szavakkal emlékezett meg Fülöp hercegről, akkor elmondta, hogy az apja az elmúlt hetven évben a legfigyelemreméltóbb szolgálatot tette Károly édesanyjának, a királynőnek, a királyi családnak, az országnak és a teljes Nemzetközösségnek.

Hozzátette, hogy neki és az egész családnak borzasztóan hiányzik a herceg, aki szeretett és nagyrabecsült ember volt. Károly herceg különleges embernek nevezte "kedves papáját", és elmondta, hogy hálásak azért, amiért olyan sokan osztoznak velük a gyászban.

Fülöp herceg április 9-én, 99 éves korában halt meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
EURO 2020 - kövesse a foci-Eb összes hírét a hvg.hu-n!
Itthon Serdült Viktória 2021. június. 18. 11:00

Ha nincs, akivel a szexről lehetne beszélni az iskolában, akkor marad a net

Úgy akarja kitiltani a szexuális neveléssel foglalkozó civil szervezetek egy részét az iskolákból a kormány, hogy a tanárképzés alatt egyáltalán nem készítik fel a leendő pedagógusokat, hogyan beszélgessenek diákjaikkal a témáról. Szerencsés esetben a védőnő segít, a legtöbb gyerek viszont még mindig a pornóból tájékozódik. Szakemberek attól tartanak, hogy a listázás miatt a gyerekek nem kapnak elég információt, pedig igenis igénylik, hogy a nemi identitásról, vagy akár a homoszexualitásról is beszéljenek.