Élet+Stílus hvg.hu 2021. április. 28. 08:19

Először jelent meg nyilvánosan II. Erzsébet Fülöp herceg temetése óta

A királynő online köszöntötte az Egyesült Királyságba érkezett új nagyköveteket.

Két virtuális audienciát tartott II. Erzsébet brit királynő kedden: a windsori kastélyból fogadta online Lettország és Elefántcsontpart frissen kinevezett nagykövetét. Ez volt az első nyilvános megjelenése azóta, hogy férjét, a 99 éves korában elhunyt Fülöp herceget április 17-én eltemették.

Az uralkodóról és a két nagykövetről, akik a londoni Buckingham-palotában tartózkodtak a beszélgetés alatt, a királyi család közösségi csatornáin tettek közzé képeket. Ezek tanúsága szerint II. Erzsébet egy virágmintás, világoskék ruhát viselt, nem pedig feketét – a hivatalos, kéthetes gyászidőszak ugyanis két hét, ez a múlt pénteken telt le.

Bár férje halála és temetése miatt hosszú ideje nem mutatkozott nyilvánosan, a királynő – akinek éppen egy hete volt a 95. születésnapja – folyamatosan dolgozott. Már négy nappal azután munkába állt, hogy Fülöp elhunyt: audiencián fogadta a királyi háztartás leköszönő kamarását és fogadta az utódját.

II. Erzsébet királynő 95 évének mérföldkövei képekben

Alig néhány hónappal a századik születésnapja előtt meghalt Fülöp herceg, Erzsébet királynő férje és támasza. Egy hosszú, kalandokban és szolgálatban gazdag élet ért véget, és a brit monarchia elveszítette az egyik legfontosabb tartóoszlopát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!