Élet+Stílus hvg.hu 2020. november. 30. 09:54

Fekete Mikulás miatt kapott névtelen rasszista levelet egy amerikai férfi

De aztán jöttek a szomszédok, és kiálltak mellette.

Karácsony 2020

A karácsony idén sem marad el, legfeljebb kicsit más lesz, mint ahogy vártuk és ahogy megszoktuk. Kompromisszumokat kell majd kötnünk, talán áldozatokat is kell majd hoznunk, de végül is ez a szeretet ünnepe, és mint ilyen, erős kötelék közöttünk. Sok mindent kibír. Tartson velünk a ráhangolódásban!

November végén sokaknál teljes erővel beindul a karácsonyi dekorálási ösztön, ez történt az Arkansas államban élő Chris Kennedyvel is, aki egy felfújható Mikulással díszítette az udvarát, ami családi hagyománynak számít náluk. Valakinek azonban feltűnt, hogy a Mikulás fekete, és emiatt egy névtelen rasszista levelet küldött a férfinak.

https://www.cnn.com/2020/11/28/us/black-santa-decoration-racist-letter-trnd/index.html

Posted by Chris Kennedy on Saturday, 28 November 2020

Kennedy a Facebookon olvasta fel a levelet, amelyben a névtelen küldő felszólítja, hogy távolítsa el a dekorációt, és ne áltassa azzal a gyerekeket, hogy a Mikulás fekete, hiszen mindig is fehér volt. Hozzátette azt is, hogy ezzel nevetségessé teszi magát a környéken.

A férfi a felolvasás után elismerte, próbál ugyan kedves lenni, de szétveti a düh. A CNN-nek azt mondta, a levél valószínűleg a politika és a rasszizmus találkozásának az eredménye.

A történetnek egyelőre az lett a vége, hogy a férfi szomszédai is fekete Mikulásokat vettek, és azzal díszítették az udvaraikat. A környéket így elárasztották a fekete Mikulások.

Karácsony 2020
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról