Élet+Stílus hvg.hu 2020. március. 06. 14:29

Megszökött a pestszentlőrinci rendelő karanténjából a koronavírus-gyanús beteg, rendőrök keresik

A figyelmeztetés ellenére elment a holland beteg a Zsebők Zoltán Szakrendelő karanténnak átalakított rendelőjéből, pedig koronavírus-gyanúval vizsgálták. A rendelőt fertőtlenítették, a férfit a rendőrség keresi.

Koronavírus - a második hullám

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

Önként elment a karanténból a férfi, akit koronavírus gyanújával diagnosztizáltak a pestszentlőrinci Zsebők Zoltán Szakrendelőben, most a rendőrök keresik – közölte a Facebookon Szaniszló Sándor, a kerület polgármestere. (Frissítés: a férfi másfél óra múlva bement a kórházba, ahonnan a polgármester tudomása szerint mintavétel nélkül távozott.)

Egy holland állampolgárról van szó, aki XVIII. kerületi lakos, és a délelőtt ment el orvoshoz. Fejfájásra és magas lázra panaszkodott. Van egy másik holland ismerőse, akinél nagy valószínűséggel diagnosztizálták a koronavírust.

Kiss Nóra Szintia, aki a beteget kivizsgálta, azt mondta el, hogy délelőtt 9 órakor, amikor a rendelés kezdődött, a férfi az elsők között érkezett. Amint felvetették a fertőzés gyanúját, lezárták a rendelést, másik beteg nem érkezett meg oda, gyakorlatilag karantént csináltak a rendelőből. Közölték vele, hogy mentőt hívnak hozzá, hogy kórházba vigyék kivizsgálásra, de ő többször is azt kérte, hogy hadd menjen el. Majd egyszer csak kisétált.

A rendelő dolgozói értesítették a kerületi rendőrkapitányságot és az ÁNTSZ-t, a központi operatív törzs pedig azt jelezte, hogy ők tartják kézben az ügyet – tette hozzá Szaniszló. A rendelő emeletét fertőtlenítették, azóta újra kinyitott. A polgármester még csak annyit tudott mondani a folytatásról, hogy a rendőrök még keresik a férfit. Az intézmény főigazgatója pedig azt javasolta, hogy aki negyedóránál tovább volt a holland emberrel egy légtérben, az napokig maradjon otthon.

A mintavétel a Szent László Kórházban történik majd meg, egyelőre még csak a vírus gyanújáról lehet beszélni – mondta el.

Arra a kérdésre, hogy igaz-e, hogy a férfinek van egy gyereke is, a polgármester azt válaszolta: ő úgy tudja, hogy a gyereket is vizsgálják, neki magas láza van.

Az ATV Híradója számolt be róla, hogy a férfi délután önként jelentkezett a koronavírus-járvány itthoni kezelésére felállított operatív törzsnél. Gondoskodtak a karanténba helyezéséről.

Koronavírus - a második hullám
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Élet+Stílus Vándor Éva 2020. október. 19. 20:00

Vajon „Isten keze” elér-e a Legfelsőbb Bíróságig?

Amy Coney Barrett főbírói jelölésével reflektorfénybe került egy egészen mostanáig kevéssé ismert, titokzatos vallási közösség, ezzel együtt pedig a kérdés, hogy a hit pontosan milyen mozgatórugóként működhet egy ember szakmai döntéseiben. Különösen, ha az a szakma alkotmánybírósági kérdésekre keresi a választ.