Élet+Stílus hvg.hu 2019. november. 20. 11:10

Végre van vegán löncshús! Kisütöttük az Aldiban kapható műhúspogácsát

A szaftja megvan, ízben még van hová fejlődni.

Nem kérdés, hogy 2019 a műhús éve. A múlt héten leteszteltük a Burger King műhúsos szendvicsét, amely megosztotta a szerkesztőséget: volt, aki azt mondta, nem enné meg többet, más pedig semmilyen különbséget nem érzett a rendes húspogácsához képest. A legtöbben füstös ízt éreztünk rajta, és hiába akartak egy illúziót eladni nekünk, nem vettük meg.

Egy ideje az Aldiban is kapható a Wonder Burger fantázianevű, szójafehérjéből készült húspogácsa, így beizzítottuk a kontaktgrillt a teraszunkon, hogy megnézzük, milyen hamburgert tudunk összeütni belőle. A fűszerezés lehetett volna bátrabb, így a kolbász kinézetű pogácsa – némi sütés után – leginkább a löncshús ízére emlékeztetett minket.

 

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.