Az alkotója most disznó- és rákízű finomságok bevezetését tervezi.
A tengerimalac kedvelt eledel Dél-Amerikában, Peruban, Bolíviában és Kolumbiában is előszeretettel fogyasztják. Ecuadorban is sokszor az asztalra kerül némi krumpli és mogyorószósz társaságában, de egy ideje már fagylaltként is árusítják – írja az AP News.
A receptet María del Carmen Pilapaña családja találta fel. Bár eleinte nem hittek az ötletben, ma már kizárólag ennek az árusításából élnek.
A tengerimalac-fagyi úgy készül, hogy pástétomot készítenek az állat húsából, majd tejet és tejszínt adnak hozzá, és lefagyasztják. Az AP cikke szerint olyan íze van, mint a csirkének.
Carolina Páez, a quitói Katolikus Egyetem antropológusa szerint a tengerimalac nagyon fontos táplálék Ecuadorban, főleg azért, mert magas a fehérjetartalma. Elmondása szerint semmi meglepő sincs abban, hogy fagylaltként is elérhetővé teszik.
Pilapaña a hírügynökségnek elmondta, a tengerimalac-fagylalt csak a kezdet, már gondolkoznak, hogy rákból, csirkéből vagy disznóból is készítsenek hasonlót.