Élet+Stílus hvg.hu 2019. október. 04. 14:03

Tengerimalacból készítenek fagylaltot Ecuadorban

Az alkotója most disznó- és rákízű finomságok bevezetését tervezi.

A tengerimalac kedvelt eledel Dél-Amerikában, Peruban, Bolíviában és Kolumbiában is előszeretettel fogyasztják. Ecuadorban is sokszor az asztalra kerül némi krumpli és mogyorószósz társaságában, de egy ideje már fagylaltként is árusítják – írja az AP News.

A receptet María del Carmen Pilapaña családja találta fel. Bár eleinte nem hittek az ötletben, ma már kizárólag ennek az árusításából élnek.

A tengerimalac-fagyi úgy készül, hogy pástétomot készítenek az állat húsából, majd tejet és tejszínt adnak hozzá, és lefagyasztják. Az AP cikke szerint olyan íze van, mint a csirkének.

Carolina Páez, a quitói Katolikus Egyetem antropológusa szerint a tengerimalac nagyon fontos táplálék Ecuadorban, főleg azért, mert magas a fehérjetartalma. Elmondása szerint semmi meglepő sincs abban, hogy fagylaltként is elérhetővé teszik.

Pilapaña a hírügynökségnek elmondta, a tengerimalac-fagylalt csak a kezdet, már gondolkoznak, hogy rákból, csirkéből vagy disznóból is készítsenek hasonlót.