Eltüntetik belőlük a mesterséges összetevőket.
Az Egyesült Államokban már tavasszal megkezdték a mekis menük "megtisztítását", hogy a burgerek is egészségesebb alapanyagokból készüljenek. Ennek eredményeképp friss marhahúst kezdtek használni, a zsömlékben lévő cukrot kukoricaszirupra cserélték, de az átalakítás a chicken McNuggets, valamint McMuffin termékeket is érintette: előbbiből kivonták a mesterséges tartósítószereket, utóbbi pedig margarin helyett vajat tartalmaz.
A The Wall Street Journalra hivatkozva azt írja most az Mfor.hu, hogy a sajtokból, szószokból is eltűnnek a mesterséges tartósítószerek, ízfokozók és színezékek, akkor is, ha ezzel az ételek romlandóbbak lesznek, illetve tartósabb hűtést igényelnek. A megszokott mekis sajtot a tengerentúlon például olyanra cserélték, mely természetes eredetű béta-karotint tartalmaz. Ilyennel van tele ugyebár a sárgarépa is.
A lap szerint a legnagyobb kihívást az uborka jelenti, mert nehéz olyan alternatívát találni, amely mesterséges anyagok nélkül is ugyanazt a jellegzetes, savanykás ízt hozza. Az étteremlánc vezetősége szerint a keresés akár két évig is eltarthat.
A McDonald's, teszi hozzá a lap, hazánkban is dolgozik az ételek egészségesebbé tételén. A vállalat közlése szerint itthon már most sem használnak tartósítószert, mesterséges színezéket, aromákat a zsemlékben, sajtokban, illetve húsokban, továbbá egyetlen hazai termékükben sincs nátrium-glutamát ízfokozó.
A vállalat amerikai központjának bejelentése a Magyarországon kapható termékeket nem érinti, de csak azért nem, mert azok receptúrája eltérő az USA-ban forgalmazott ételekétől – közölték.