Élet+Stílus hvg.hu 2018. február. 13. 11:15

Magyar márka is szerepelt a New York-i divathéten

Bemutatkozott a New York-i Fashion Weeken a magyar divattervező, Sándor Szandra márkája, a Nanushka. Az esemény teltházas volt.

A New York-i divathéten először mutatkozott be a Nanushka, és közel háromszáz ember tekintette meg a magyar márka legújabb, 2018-as őszi-téli kollekcióját. A brand közleménye szerint a divatipar krémje láthatta így Sándor Szandra ruháit, többek között az amerikai Vogue magazin szerkesztői, Lisa Aiken, a Net-a-Porter fashion directora és Flossie Saunders a londoni Times divatszerkesztője is ott voltak az eseményen.

Nanushka

A 2018-as őszi-téli kollekciót a keleti és nyugati kultúrák találkozása ihlette. A Távol-Kelet kultúráját a szatén, selyem, a vegán bőr anyagok, a piros színek és a gyöngyök idézik meg, míg a pöttyös minták inkább Párizst és a Belle Époque hatását, a farmer anyagok és a stilizált A-vonalak a nyugati kultúrát juttathatják az eszünkbe. A Golden Arrow névre keresztelt kollekció részét képezik a krokodilbőr hatású vegán bőr kezeslábasok és övtáskák is, a közlemény szerint ezekhez ihletet a posztszovjet berlini klubkultúrából merített a Nanushka.

Nanushka

A Nanushka 2016-ban állt újra növekedési pályára, amikor a GB & Partners által kezelt EXIM Növekedési Magántőkealap befektetőként csatlakozott a magyar márkához. A nem auditált adatok szerint egy év alatt közel 2,5-szeresére nőtt a cég árbevétele, megközelítve a 770 millió forintot. Cikkünket a Nanushka jövőbeni terveiről erre találja.


Nanushka
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?