Pontosabban, ennyi lenne a Red Dog, ha nem söpri el az alkoholtilalom.
A legendás lepárlómester, Jack Daniel 125 évvel ezelőtt nyitotta meg ikonikussá vált bárját, a Vörös Kutyát. Állítólag olyan volt, mint egy igazi amcsi bár (avagy salon) a filmekben. Csapóajtó, gomolygó szivarfüst, fapofával poharakat törölgető fehér inges felszolgáló, a pultnál szemükre húzott kalapban könyökölő vendégek – akik whiskey-t isznak. Leginkább Mr. Danielét természetesen. Hiszen a tetthely Lynchburg városa, ahol a nevével fémjelzett – Amerikában a legrégibb – whiskey-lepárló ma is működik.
A főzdét 1865-ben alapította, a Red Dog bárt pedig 1892-ben nyitotta meg, hogy legyen egy könyöklős bázisa is a whiskey-imádóknak, mert addigra széles e környéken már mindenki ezzel töltekezett. Akik ide nem fértek be, azoknak ott volt még egy másik ivolda is, a szelídebb Fehér Nyúl, a White Rabit, de a „kutya” karrierjét nem veszélyeztette. Már csak azért sem, mert ez is JD égisze alatt működött.
A Red Dog működése alatt több tűzvészt is megúszott, derekasan tartotta sokakban a lelket a hírhedt 1907-es amerikai tőzsdepánik alatt is, de az 1909-ben törvénybe iktatott alkoholtilalom már betette neki a kaput. Szó szerint. Azóta csak a legendája él. Az viszont oly annyira, hogy most a 125. születésnapja alkalmából napokon belül akár mi is koccinthatunk az emlékére, mert itt a márka jubileumi, Red Dog whiskey-je.