Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#ízfokozó

Vállalkozás hvg.hu

Kiszámolták, mennyi chipset ehetünk kockázat nélkül

Fejfájást, vérnyomás-emelkedést és inzulinszint-növekedést is okozhat a chipsekben, a leveskockákban, a fűszerkeverékekben és a pácolt húsokban felhasznált ízfokozók túlzott fogyasztása. A legújabb európai számítások alapján a glutaminsav és glutamát becsült bevitele több korcsoportban is kockázatos mértékű.

Itthon Dercsényi Dávid

A nagy párizsis svindli – Gyónt nekünk egy mélytorok a húsiparból

A húsipar ma már egyre inkább a hús kreatív helyettesítéséről szól, laboratóriumi pepecselésről, mérnöki munkáról. Mindezt elősegíti az élelmiszer-ipari szabályozás, az adópolitika, az iparági beruházások évtizedes elmaradása – és azok a fogyasztói igények, amelyek egyszerre trükkök nélkül nem teljesülhetnének. Cserében viszont rágjuk az ízfokozott, húspépes szóját.

Itthon hvg.hu

Nem került humán embrió az ételekbe

Szabó Marcel zöldombudsman néhány napja bejelentette, vizsgálatot indított az emberi embriószövetek kozmetikai és élelmiszeripari felhasználásával kapcsolatban, mindez azonban nem azt jelenti, hogy emberi embriót tesznek valamilyen ételbe, hanem hogy humán embrionális sejteket használtak fel bizonyos ízfokozó szerek előállításához - jelentette ki Buday László enzimológus az M1 reggeli műsorában.