Kiderült egy igazán rossz dolog az egyik mesterséges édesítőről – sőt, igazából rögtön kettő is
Egy viszonylag új mesterséges édesítőszerről, a neotámról is lesújtó megállapításokat tett az Anglia Ruskin Egyetem kutatása.
Egy viszonylag új mesterséges édesítőszerről, a neotámról is lesújtó megállapításokat tett az Anglia Ruskin Egyetem kutatása.
Generációkon átívelő következményei lehetnek az aszpartámfogyasztásnak, derül ki egy frissen bemutatott állatkísérletből.
Egészséges, kiegyensúlyozott étrend mellett nem okozhat problémát az aszpartám nevű édesítőszer jelenléte az élelmiszerekben, üdítőitalokban – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).
Számos diétás üdítőben és más élelmiszerben megtalálható, most azonban úgy tűnik, hogy veszélyes lehet az egészségünkre – akár DNS-szinten is – a szukralóz, állapította meg egy új tanulmány.
Egy kutatásban egerek generációit tette szorongóbbá az aszpartám nevű mesterséges édesítőszer, amit élelmiszerek ezreiben használnak napjainkban. És ez csak az egyik gond vele.
A világ folyamatosan változik körülöttünk, gasztro trendek jönnek-mennek. Szerencsére idehaza is igyekszünk már túllépni a magyaros konyha hagyma-paprika - zsír szentháromságán. A tengerentúlon általában mindig néhány lépéssel előttünk járnak, így a takarékosság és egészségtudatosság jegyében lássunk most néhányat az idei amerikai gasztro-trendek közül.
Ha cukrot nem, akkor mit? A fogyókúrában és a diétákban arra törekszünk, hogy megszokott ételeink, ízeink megmaradjanak akkor is, ha eredeti formában nem fogyaszthatjuk őket. A gyártók pedig törekednek olyan édesítőszer előállítására, ami hasonló ízt tud produkálni, mint a cukor - olvasható a Dietetika legfrissebb bejegyzésében.