Plázs hvg.hu 2010. február. 17. 15:35

Édesítés cukor nélkül

Ha cukrot nem, akkor mit? A fogyókúrában és a diétákban arra törekszünk, hogy megszokott ételeink, ízeink megmaradjanak akkor is, ha eredeti formában nem fogyaszthatjuk őket. A gyártók pedig törekednek olyan édesítőszer előállítására, ami hasonló ízt tud produkálni, mint a cukor - olvasható a Dietetika legfrissebb bejegyzésében.

Aki fogyókúrázik, az tudja, milyen érzés, ha egy megszokott étel nem olyan ízű, amilyennek lennie kellene. Ugyanez a helyzet a cukorral. Fogyókúrázás közben nem nagyon lehet fogyasztani cukrot, így azt valamivel helyettesíteni kell, de nem mindegy, hogy mivel. Ugyanis a cukrot helyettesítő édesítőszerek közül nem mindegyik jó, mivel valamelyiknek fémes, keserű az utóíze, vagy éppenséggel szomjas lesz tőle az ember. Melyek a javasolt cukorhelyettesítők? Erre a kérdésre ad választ a Dietetika legfrissebb bejegyzése, kattintson.