Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#Dietetika

Zhvg Dobos Emese

Nálunk is terem a szuperélelmiszer, ne vegyen avokádót és chiamagot

Szabó Adrienn dietetikus most megjelent könyvében azt mutatja be, hogy minden külföldi szuperélelmiszernek megvan a hazai megfelelője. Arról beszélgettünk a szakemberrel, hogy a fenntartható, egészséges és környezetbarát étkezés nem mindig fedik egymást, hogy miért vette fel a harcot a bloggerekkel és influencerekkel, és hogy miért evett – kis túlzással – egy hétig jégcsapretket.

Scitec Institute

„A táplálkozástudománynak David Attenborough-kra lenne szüksége” – Interjú Szász Máté biológussal és Cseh László világ- és Európa-bajnok úszóval

Legyen szó profi vagy komoly amatőr sportolói célokról, nem lehet elég hangsúlyt fektetni a kiegyensúlyozott étrend fontosságára. De mi az, ami az alaposan átgondolt „menün” túl még számít, ha növelni akarjuk a teljesítményünket? Szász Máté biológussal, a Scitec Institute sporttáplálkozási vezetőjével beszélgettünk.

Napi merítés hvg.hu

Miért nem eszik a gyermekem?

A kisgyermek pontosan tudja, mikor, mit és mennyit kell ennie. A kisbaba körülbelül 3 óránként étkezik, és egy cseppel sem fogad el többet, mint amennyire szüksége van. A felnövés során több olyan érzelemmel kell megküzdenie, ami frusztrációt okozhat számára, és ez az étkezésben mutatkozik meg - olvasható a Dietetika blogon.

Plázs hvg.hu

Édesítés cukor nélkül

Ha cukrot nem, akkor mit? A fogyókúrában és a diétákban arra törekszünk, hogy megszokott ételeink, ízeink megmaradjanak akkor is, ha eredeti formában nem fogyaszthatjuk őket. A gyártók pedig törekednek olyan édesítőszer előállítására, ami hasonló ízt tud produkálni, mint a cukor - olvasható a Dietetika legfrissebb bejegyzésében.