Miért szeretjük jobban a keserű sört és kávét, mint az édes italokat?
Amerikai kutatók a legújabb tanulmányukban arra jutottak: azért az érzésért isszuk inkább az italokat, amelyet okoznak, mint az ízük miatt.
Amerikai kutatók a legújabb tanulmányukban arra jutottak: azért az érzésért isszuk inkább az italokat, amelyet okoznak, mint az ízük miatt.
Naponta sok szó esik a cukorról, mint mumusról, az élet megrontójáról, és arról, hogy mi mindennel lehetne hatékonyan pótolni, miközben nem mondunk le a megszokott édes ízekről, de a felszaladó kilókat is elkerüljük. Ilyenkor rendszerint előkerül a sztívia, mint lehetséges cukorpótló, de a sztíviával kapcsolatban is bőven találkozhatunk tévhitekkel. – De mit mondanak a vegyészek és a gyógyszerészek?
Nem a kitikkadt bolygóra kalauzoljuk el a kedves olvasót, hanem csupán a konyhába. Itt is kétségtelen, olykor lehet nagyon meleg, de ezért a mostani kísérletünkért, még ezt is érdemes elviselni.
Állítólag Európa a legédesszájúbb kontinens. Mindenfelé igen emblematikus süteményekkel büszkélkednek a népek. Lássuk, hogy egy összeállítás szerint, mi is kerül feltétlenül a desszertes tányérokra.
Az ünneplőnk ugyan még a szekrényben, de a bevásárlási őrület már csak kicsit fokozható. Az biztos, hogy el kell döntenünk, milyen szaloncukrot szerzünk be. Gyorsan leteszteltünk hát néhányat, hogy legalább némi fogalmunk legyen, mi kerülhet a karácsonyfára. Ezúttal nem szabtunk minimálárat, mint eddigi tesztjeinknél, feltörtük a malacperselyt, majd gazdaságoskodunk máskor, elvégre egy évben egyszer van csak karácsony.
Justin Timberlake-ről nevezte el különösen édes új dinnyéjét egy izraeli gyümölcstermesztő – írta a Maariv című napilap.
Gyerekkorunk nagy kedvence volt, aztán valahogy a süllyesztőbe került. Mostanában viszont újra kezd divatba jönni, s nemcsak a strandbüfékben. Gyorsan, egyszerűen elkészíthető otthon is, olcsó és a megszokott édes mellett sósan, sajtosan, zöldségesen is nyerő.
Igazán tökéletes az lenne, ha ezt a krémes, gyümölcsös desszertet a Karib-tenger peremén, azon a kis szigeten szolgálná fel egy jó kiállású kalózleszármazott, amelyről elneveztetett: Barbados. Mindenesetre alkalmas rá, hogy megajándékozzuk egy kis édes kalanddal a nőket.
A kérdés költői, hiszen mi másra lenne jó, minthogy megegyük. Csak erre felé itt a Kárpát-medencében ez nem annyira természetes, mint az újvilágban, vagy akár Afrikában, Ázsiában. Érdemes kipróbálni magában, köretként, de süteménybe is. A karácsonyi menüt is feldobhatjuk vele.
Cukorbetegség, gluténérzékenység, laktózintolerancia, tojásallergia, még sorolhatnánk a ma már szinte népbetegségnek számító ételallergiákat. Varga Gábor cukrász legújabb, harmadik könyvével bebizonyítja, hogy a reform is tud jó ízű lenni, és senkinek sem kell lemondania az édes falatokról. Egy jótékonysági eseményen beszélgettünk vele, ahol az új könyv és az egészségtudatos táplálkozás fontossága mellett kislányáról, Lucáról is szólt, és arról, felnőtt fejjel is jó diáknak lenni.
Szeptembertől az általános iskolákban bevezetik az egész napos tanítást, vagyis a gyerekek délután négyig gályáznak az intézményekben. Így még fontosabb kérdéssé válik, hogy mi kerül az uzsonnadobozba.
A francia kozmetikai cég két új termékcsaláddal rukkolt elő az ünnepekre: az egyik a gyümölcsök aromáját, a másik...