Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#vendéglátóipar

Vállalkozás hvg.hu

Pusztulnak a kocsmák Magyarországon

A pandémia előtt több, mint 45 ezer vendéglátóhely működött, ma már csak szűk 39 ezer. Különösen nagy a visszaesés az italüzletek és a zenés-táncos szórakozóhelyek körében, négy év alatt a helyek száma negyedével csökkent. Igaz, ez hosszú évek óta tartó folyamat.

hvg360 Révész Sándor

Főzni nem tudott, csak ízeket komponálni – 140 éve született Gundel Károly, aki világhírűvé tette a magyar vendéglátást

Egy bajor család alapozta meg a „magyaros vendéglátás” világhírét. A 140 évvel ezelőtt, 1883. szeptember 23-án született Gundel Károly adaptálta a magyar konyhát az európai gasztronómiához. Arra született, hogy híres apja árnyékában éljen, de a hírneve túlnőtt még az apjáén is. Sohasem főzött, de híres ételek hosszú sorát ihlette és alkotta meg. Az ő szakácskönyveiből ismeri a világ a magyar konyhát. A páratlanul népes család élete tele volt sikerekkel és tragédiákkal. Magyar és világhírességek tömegei kötődtek a Gundelekhez és vendéglőikhez.

Élet+Stílus Ká Zoltán

Mi lenne, ha a köztereinket nemcsak autótárolásra használnák, hanem visszaadnánk a közösségnek?

A parkoló autók helyén létesítendő teraszok témáját a Szabad Bisztró karolta fel, akik egy előzetes petíció gyűjtése után elindították a kampányteraszukat. A Király utcában üzemelő hely kerülethatáron helyezkedik, mivel az utca túloldala már VI. kerület, ahol támogatják a teraszok telepítését parkolóhelyeken. Az Anker közben Soproni Tamás polgármester segítségével is állandósultak a teraszok, mely az egyik helyi vendéglátós, Takács György kezdeményezésére történt, aki szerint a terasz a túlélés kulcsa az elmúlt évek deficitje miatt.