Gerendai Károly elszámolta magát a legendás Kádár étkezdével
A nagyvállalkozó szerint az önkormányzati választások miatt a vártnál lassabban ment az engedélyek beszerzése, a szeptemberi nyitás így nem jött össze, de az év végére elkészülhetnek.
A nagyvállalkozó szerint az önkormányzati választások miatt a vártnál lassabban ment az engedélyek beszerzése, a szeptemberi nyitás így nem jött össze, de az év végére elkészülhetnek.
Egymilliárd forintos program indul a kávéházi cigány zene megőrzésére. A vidéki vendéglátóipar 13 milliárdot kap, a Tourinform-irodák korszerűsítésére egymilliárd forint jut.
A pandémia előtt több, mint 45 ezer vendéglátóhely működött, ma már csak szűk 39 ezer. Különösen nagy a visszaesés az italüzletek és a zenés-táncos szórakozóhelyek körében, négy év alatt a helyek száma negyedével csökkent. Igaz, ez hosszú évek óta tartó folyamat.
Egy bajor család alapozta meg a „magyaros vendéglátás” világhírét. A 140 évvel ezelőtt, 1883. szeptember 23-án született Gundel Károly adaptálta a magyar konyhát az európai gasztronómiához. Arra született, hogy híres apja árnyékában éljen, de a hírneve túlnőtt még az apjáén is. Sohasem főzött, de híres ételek hosszú sorát ihlette és alkotta meg. Az ő szakácskönyveiből ismeri a világ a magyar konyhát. A páratlanul népes család élete tele volt sikerekkel és tragédiákkal. Magyar és világhírességek tömegei kötődtek a Gundelekhez és vendéglőikhez.
Az Emirates légitársaság földi kiszolgáló vállalataként működő Dnata a World Travel Catering & Onboard Services Expo (WTCE) kiállításon mutatta be legújabb eszközét, a világ első mesterséges intelligenciával működő főzőrobotját.
A londoni szállodák kihasználtsága 95 százalékos.
A Covid-járvány előtti találmány, de a pandémia idején vált igazán népszerűvé a QR-kóddal elérhető digitális étlap. De egyre többen követelik vissza a hagyományos menüt.
Nagyon drága lett minden, a tulajdonos pedig nem akar annyit elkérni egy tortáért, amennyit ő sem fizetne érte.
A parkoló autók helyén létesítendő teraszok témáját a Szabad Bisztró karolta fel, akik egy előzetes petíció gyűjtése után elindították a kampányteraszukat. A Király utcában üzemelő hely kerülethatáron helyezkedik, mivel az utca túloldala már VI. kerület, ahol támogatják a teraszok telepítését parkolóhelyeken. Az Anker közben Soproni Tamás polgármester segítségével is állandósultak a teraszok, mely az egyik helyi vendéglátós, Takács György kezdeményezésére történt, aki szerint a terasz a túlélés kulcsa az elmúlt évek deficitje miatt.
A munkaerőhiány súlyosabb gond még az alapanyagok drágulásánál is - tartják a szakemberek.
Az 1,7 milliárd forintos uniós támogatásból a Magyar Turisztikai Ügynökség 23 céget, illetve egyéni vállalkozót szponzorált, 630 millió forintot azonban gyakorlatilag saját alapítványának osztott vissza.
A kisvállalkozásoknál már a magántartalékok is fogyóban vannak a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint.