Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#vendéglátóhelyek

Vállalkozás hvg.hu

Pusztulnak a kocsmák Magyarországon

A pandémia előtt több, mint 45 ezer vendéglátóhely működött, ma már csak szűk 39 ezer. Különösen nagy a visszaesés az italüzletek és a zenés-táncos szórakozóhelyek körében, négy év alatt a helyek száma negyedével csökkent. Igaz, ez hosszú évek óta tartó folyamat.

Gazdaság Balla Györgyi

"Nem kell feltétlenül bélszín, jó lesz a szűzérme is" - így változtatnak az éttermek a koronavírus után

Küzdelmes időket élnek át az éttermek, és akkor sem lesznek könnyebb helyzetben, ha újra kinyithatnak. Pénzből és alkalmazottakból is kevesebb van, mint a járvány előtt, miközben új, kreatív módszerek kellenek a talpon maradáshoz, és az is biztos: a kalandorok máshová viszik a pénzüket. Éttermi vezetőket kérdeztünk arról, hogyan tervezik az újraindulást.

Zhvg Dobos Emese

"A fenntartható vendéglátás legfontosabb lépése, hogy kezdjék el"

Az étterembe járók igénye megnőtt az egészségesebb és környezetet kevésbé terhelő ételekre, ráadásul a koronavírus-járvány most lökést adott olyan szemléletváltásnak is, mint az alapanyagok helyi termelőktől beszerzése. Ezekről, vagyis a zöld vendéglátásról beszélgettünk Szabó Eszterrel, a Felelős Gasztrohős Alapítvány kommunikációs vezetőjével, és Patai Zoltánnal, a NetPincér ügyvezetőjével.

Élet+Stílus hvg.hu

Kereshetjük a védjegyet – hazai szállodák, éttermek

A 2006-ban alapított Magyar Turizmus Minőségi Díjat, mint védjegyet, mostanra összesen 104 turisztikai szolgáltató használhatja. Legutóbb április 23-án a Société Budapestben rendezett díjátadó ünnepségen 39 szálloda és vendéglátóhely vehette át a tanúsítványt.

Gazdaság hvg.hu

Szörnyen olcsó lett a budai Várban a parkolás

Nem csak Zsidai Roy vendégeinek ingyenes a parkolás: 87 százalékos kedvezménnyel fizetnek parkolási díjat vendégeik után azok az I. kerületi vendéglátóhelyek, amelyek élnek az önkormányzat nyújtotta nagyvonalú ajánlattal. Az óránként 76 forintos parkolási díj a felét sem éri el a legolcsóbb fővárosi parkolási zóna tarifájának.

Gasztro -t-

Orrfacsaró bűz az éttermekben

Vajsavval üldözi el a vendégeket egy konkurens tulajdonos vetélytársai éttermeiből. Új gasztro kriminalisztikai jelenség Csehországban.