Rosszul alszik? Ezek az ételek állhatnak a háttérben
Újabb tétellel bővült a gyorsételek bűnlajstroma: már az alvásminőséget is rontják egy új kutatás szerint, ha valaki sokat fogyaszt belőlük.
Újabb tétellel bővült a gyorsételek bűnlajstroma: már az alvásminőséget is rontják egy új kutatás szerint, ha valaki sokat fogyaszt belőlük.
Az ágazatok naponta legalább hétezer embert ölnek meg a kontinensen.
Tartós memóriaproblémákat okozott patkányoknál, ha fejlődőkorban magas cukor- és zsírtartalmú élelmiszerekkel táplálták őket – mutat rá egy új vizsgálat.
32 különböző egészségügyi problémát okozhat az ultrafeldolgozott élelmiszerek fogyasztása – mutat rá egy friss tanulmány.
Nem csak az elhízás miatt veszélyesek az ultrafeldolgozott élelmiszerek: a sok adalék, tartósítószer és más egyéb miatt több szervünk esetében is növelhetik a rák kialakulásának kockázatát.
Kardiológusok szerint a kormányoknak sürgős lépéseket kellene tenniük az ultrafeldolgozott élelmiszerek visszaszorítása érdekében, azok fogyasztása ugyanis súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet. Két új tanulmány is erre jutott. A szakértők szerint a friss eredmények vészjelzésként kell, hogy szolgáljanak.
Százmilliárdokat költenek az élelmiszer- és italgyártó cégek a sokszor egészségtelen ételek népszerűsítésére, és az ő szempontjukból nem is feleslegesen.
A WHO napi 5 grammnál kevesebb só fogyasztását javasolja, ezzel szemben kapni lehet olyan kenyeret, amiből néhány szelet már a napi ajánlott sóbevitel ötödét kiteszi – derül ki egy, az Egyesült Királyságban végzett felmérésből.
Az Imperial College London kutatói 197 426 brit egészségügyi adatait vizsgálta 10 éven át, hogy kiderüljön, milyen hatással vannak a szervezetre az ultrafeldolgozott élelmiszerek. Az eredmény nem túl szívderítő.
Egészségtelenné teszik a szívet az úgynevezett ultrafeldolgozott élelmiszerek – derült ki egy tanulmányból, melyet az Amerikai Szív Egyesület idei philadelphiai ülésén mutattak be.