Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#tudatos

Gasztro hvg.hu

Minél lassúbb, annál finomabb – kávétrendek

Míg a slow food már világszerte elterjedt jelenség, a kávé geekek csak most ébredeznek. Fontos szempont lesz a fenntarthatóság, és egyre népszerűbbek a különféle otthoni pörkölők, darálók, kávéfőző gépek. A lassú kávés élvezetekről és a nemzetközi trendekről február végén André Hoinkis nemzetközi kávészakértő tart előadást és bemutatót a VinCE Budapest Wine Show-n. Az is kiderül, mit keres a kávé a bor mellett, és miért jó a lassúság.

Plázs MTI

Ilyen címke teheti könnyebbé az ételválasztást

Amerikai szakemberek szerint az egyértelműbb élelmiszercímkék segíthetnek a vásárlóknak a tudatosabb ételválasztásban. Ezeken nem csak a termék egy adagjának, hanem egészének kalória- és tápanyagtartalmát is feltüntetik.