Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#tradicionális

Gasztro hvg.hu

Séfek üzenik: ne várjunk éjfélig

A tradicionális, palackban erjesztett és érlelt pezsgőkről pallérozott pezsgőfanoknak nem a szilveszter, hanem Champagne jut elsőként eszébe. Másodikként pedig, hogy már nem kell odáig menni, idehaza is van választék. Miben más a tradicionális pezsgő, mihez kínálják a séfek, és mire figyeljünk, amikor bontunk egy palackkal?

Gasztro -gy-

Éhes vagy ma éjjel? Mit evett a Király?

Nincs más, aki holtában ennyire élő lenne. Úgy, hogy akár ő is kérdezhetné: Are you hungry tonight? S nem, nem tévesztettük el Elvis Presley egyik nagy slágerének kezdősorát.

Gasztro hvg.hu

Kézműves Magyar Ízek Vására: vadat, halat s mi jó falat

Hatodik alkalommal, 180 kiállítóval jelentkezik e hét péntekjén a Kézműves Magyar Ízek Vására. Az idén a Magyarországon található vadak és halfajták kerülnek terítékre november 8-10. között a budapesti Millenáris B épületében. A mostani rendezvényen 30 termelő részvételével szabadtéri vásár is csatlakozik a kézműves seregszemléhez, ahol a hagyományos húskészítmények mellett vad és hal különlegességek között is válogathatnak az érdeklődők.

Gasztro hvg.hu

Pezsgő Világ - a legelső buborék

A legelső palackos erjesztésű francia pezsgő, a Blanquette de Limoux legújabb változatát mutatják be a hazai nagyközönségnek a III. Pezsgő Világ Fesztivál dél-franciaországi vendégelőadói, míg a kiállítók több mint 50-féle tradicionális módszerrel készült pezsgőből és champagne-ból adnak kóstolót szeptember 4-én és 5-én a budapesti Buddha-Bárban.