Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#tokaji_bor

Élet+Stílus Szabó Edit

Húsételek tokaji édes borokkal? Londonban ezt is kipróbálták

Borkereskedők, csúcséttermek sommelier-i, és rangos borszakmai újságírók kaptak meghívást arra az ebédre, amelynek során Tokaj édes arca egy hatfogásos menüsor mellett mutatkozott be a brit fővárosban. A szamorodnikhoz és aszúkhoz Heston Blumenthal két volt „jobbkeze”, a 3 Michelin-csillagos Fat Duckot is sikerrel vivő Isa Bal master sommelier és Jonny Lake séf komponált ételeket. A rendezvényt Toronyi Zsuzsa, a Wines of Hungary UK ügyvezetője álmodta meg, a helyszín pedig Isa és Jonny közösen nyitott belvárosi étterme, a Trivet volt.

Vállalkozás hvg.hu

Tokaji borok, amelyeket csak itt érhet utol

Kereskedelmi forgalomban nem kapható tételeket, tizenhat termelő több mint háromezer palack borát kínálják idén a Nagy Tokaji Borárverésen, amelyet április 22-én immár ötödik alkalommal rendeznek meg Tokajban.

Vállalkozás hvg.hu

Saját poharat kapott a furmint

Egyrészt vegytiszta kommunikációs és marketingeszköz, másrészt viszont - ahogy az a whisky óta tudvalevő: - az mégiscsak jelentőséggel bír, ha egy italnak saját pohara van. A két komponenst összeadták a poharak Rolls Royce-át gyártó Riedelnél, így a sauvignon Blanc, a chardonnay vagy a riesling fajtaspecifikus boroskelyhei után már van a tokaji furmintnak is saját pohara.

Gazdaság Szabó M. István

Orbán nyugit akar, de Lázár szüretelhet Tokaj-Hegyalján

Visszaállítják az „aszúforradalom” előtti vállalatirányítási rendszert az állami tokaji borászatnál. Az eddig megmondó emberként mozgó Tombor András már le is fordult az idén tavasszal Grand Tokajjá átkeresztelt Tokaj Kereskedőházról, mely leginkább egy elszabadult hajóroncsnak látszik. A kormányhoz főként helyi erőket engednek, de a kasszában pénz biztosan csak augusztus végéig van.

Vállalkozás Szabó M. István

„Egyvalamihez végképp nem értettünk: hogyan kell eladni a bort”

Évek óta bent volt az utolsó fordulóban, az idén azonban el is nyerte a Borászok Borásza díjat Bacsó András (60). Az Oremus főborászát, Tokaj-Hegyalja egyik ikonikus birtokának vezetőjét arról is kérdeztük, hogy tényleg készüljön-e tokaji vörösbor, illetve miképp építhető fel egy olyan borászat, amely gyakorlatilag egy ékszerdoboz.