Élet+Stílus MTI 2017. január. 11. 12:14

Bocuse d'Or: tokaji borral, dióval, erdei gombákkal készül a magyar csapat

Széll Tamás séf az idei világdöntőn legalább az ötödik helyet szeretné, "a dobogó pedig a legszebb álom lenne". Elmondták, milyen sajátos alapanyagokkal készül a magyar szakácscsapat a versenyre.

Magyar alapanyagok, a tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és tányérelemeiben a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny január 24-25-i lyoni világdöntőjén.

Széll Tamás séf, a magyar csapat versenyzője a felkészülésről szóló szerdai budaörsi sajtótájékoztatón felidézte, hogy Bocuse d'Or első magyar résztvevőjeként 2013-ban a tizedik helyet sikerült megszereznie.

Az idei világdöntőn ehhez képest legalább öt helyet szeretne előrelépni, "a dobogó pedig a legszebb álom lenne" – árulta el a Bocuse d'Or 2016-os kontinensbajnokságának győztese.

A magyar csapat versenyfogásaiban a nemzeti sajátosságok is feltűnnek: többféle savanyítást is felhasználnak majd az ételek elkészítése során, az alapanyagok között pedig szerepel a tokaji bor és ecetek, a magyar erdei gombák és a dió.

hvg360 Bedő Iván 2025. április. 16. 19:30

Mi történik, ha egy halálos vírus receptjét kérjük a mesterséges intelligenciától?

A ragadós száj- és körömfájás vírus mesterséges eredete politikai téma lett Magyarországon. Nem ez az első összeesküvés-elmélet a kórokozókkal kapcsolatban: a laborban piszkált vagy valamilyen baleset folytán kiszabadult vírusokról eddig is olvashattunk. A mesterséges intelligencia fejlődése nyomán pedig szintet léptek a konteógyártók is. De vajon a biofegyverek gyártásában is segíthet az MI?