Élet+Stílus MTI 2017. január. 11. 12:14

Bocuse d'Or: tokaji borral, dióval, erdei gombákkal készül a magyar csapat

Széll Tamás séf az idei világdöntőn legalább az ötödik helyet szeretné, "a dobogó pedig a legszebb álom lenne". Elmondták, milyen sajátos alapanyagokkal készül a magyar szakácscsapat a versenyre.

Magyar alapanyagok, a tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és tányérelemeiben a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny január 24-25-i lyoni világdöntőjén.

Széll Tamás séf, a magyar csapat versenyzője a felkészülésről szóló szerdai budaörsi sajtótájékoztatón felidézte, hogy Bocuse d'Or első magyar résztvevőjeként 2013-ban a tizedik helyet sikerült megszereznie.

Az idei világdöntőn ehhez képest legalább öt helyet szeretne előrelépni, "a dobogó pedig a legszebb álom lenne" – árulta el a Bocuse d'Or 2016-os kontinensbajnokságának győztese.

A magyar csapat versenyfogásaiban a nemzeti sajátosságok is feltűnnek: többféle savanyítást is felhasználnak majd az ételek elkészítése során, az alapanyagok között pedig szerepel a tokaji bor és ecetek, a magyar erdei gombák és a dió.

Kult Köves Gábor 2025. február. 16. 20:00

Cyndi Lauper a HVG-nek: „Szavazni kell minden kis választáson!”

Budapestet is útba ejti búcsúturnéján Cyndi Lauper, hogy elénekelje nekünk is a Girls Just Want to Have Fun-t. Utcazenész korszakáról, a vele egyszerre kezdő Madonnáról és Trump valóságshow-járól is beszélgettünk, amiben az énekesnő szerepelt.