900 Celsius-fokra hevítették a tojásfehérjét – kiderült, kiszűri a mikroműanyagot a vízből
A kutatóknak sikerült olyan szerkezetet alkotniuk a tojásfehérjéből, amely nemcsak a sót, de a mikroműanyagokat is kiszűri a tengervízből.
A kutatóknak sikerült olyan szerkezetet alkotniuk a tojásfehérjéből, amely nemcsak a sót, de a mikroműanyagokat is kiszűri a tengervízből.
Találunk egy kedvünkre való receptet, ugyancsak ígéretesnek tűnik a végeredmény, de ott marad a nyakunkon felhasználatlanul pár tojásfehérje. Nemcsak a húsvéti nagy sütés-főzés előtt érdemes tudni, hogy mennyi ideig és hogyan tároljuk, mi készülhet belőle a habcsókon túl. Ami azért mostanság nem annyira aktuális…
A mézeskalács dísz és a szaloncukor mellett nálunk a legnépszerűbb karácsonyfafüggelék a habcsók. Az üzletekben épp úgy kelendőek a könnyű kis hófehér karikák, mint a szivárványos színekben pompázó törékeny tojáshab figurák. Van ahol azonban sokkal rangosabb szereposztásban lép karácsonykor színre a habcsók.Torta lesz belőle.
Kínai kutatók szerint a tojásfehérje fogyasztása ugyanolyan mértékben segíthet a vérnyomás csökkentésében, mint a hagyományos vérnyomáscsökkentők.