Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#sárgarépa

Gasztro Haulitus Anikó

A sárgarépa nem csak nyúlkaja – tökéletes recept

A sárgarépa a konyhai színművek szereposztásakor valahol hátul állt a sorban. Odahaza legtöbbször csak leveszöldségként szerepelt, a sárgarépa-főzelék pedig mindig is a menzák réme volt. Esetleg nyúlkajaként jöhetett szóba, átvitt értelemben vad fogyókúráknál, igaziból meg a húsvéti nyuszinak. Pedig ennél jóval többre érdemes. Van pár tippünk, hogyan juthat főszerephez.

Gasztro Csíki Sándor

Ha igazán különlegeset akar, főzzön kávéval

A kávé különleges összetevő. Már kis mennyiség is elegendő belőle ahhoz, hogy az édes, vagy sós ételeket új aromákkal gazdagítsa. A kávéval készült desszertek klasszikusnak számítanak szerte a világon, azonban akadnak más, kiegyensúlyozott, harmonikus, új, meglepő párosítások is.