Hatvan év után bezár a főváros legendás boltja
A Liss üzlete a megváltozott fogyasztói igények miatt volt kénytelen lehúzni a redőnyt.
A Liss üzlete a megváltozott fogyasztói igények miatt volt kénytelen lehúzni a redőnyt.
Visszaváltható palackban, közvetlenül a gyártótól házhoz szállított tisztított, szűrt szén-dioxiddal dúsított víz – ha komolyan vesszük a műanyagmentes életet, a csapvízen kívül talán ez a legjobb választás. A szódavíz ráadásul hungarikum, és azt minden magyar tudja, hogy a fröccs mással nem is jó. A szódások számára mégsem hozott sikert a hulladékcsökkentésre irányuló akció. A helyzetről Szabó István szikvízgyártóval, az ipartestület elnökével beszélgettünk.
Megrepedhet a Sodastar szódagéphez tartozó üvegpalack.
Az izraeli SodaStreamre vetett szemet az amerikai cég.
Felgyorsul a szódásszifonok szecessziója, kivonulása az életünkből, a magyar Marcel Proustban egy kallódó szódásszifon kézbevétele után indul majd meg valamikor az emlékezés (buborékos) folyama. Ez itt a szódásszifon blues.
Kisfröccs, nagyfröccs, házmester, maflás és még vagy tucatnyi spriccer kerülhet a poharakba, attól függően, mennyi a szóda-bor aránya. De ha igazán menők akarunk lenni, az idén nyáron fröccskoktélozunk.
"Fölfelé megy borban a gyöngy; jól teszi. Tőle senki e jogát el nem veszi" – írta Vörösmarty Mihály, a nyár érkeztével pedig mi sem vennénk el senki jogát a felhőtlen fröccsözéstől. Nyolc, a fröccskedvelők körében népszerű budapesti helyet próbáltunk ki, és értékeltük őket hangulat, na és persze a frissítő ital minősége alapján. A legrosszabbtól a legjobbakig megyünk – a skála elég széles.
Viszlát tavasz, hello nyár! Nyaralás, hosszú hétvégék vagy akár csak egy kis ejtőzés a kollégákkal, barátokkal munka után a kertben, teraszon – a poharakban pedig koktél.
Tavaly az öt nagy nyári fesztiválon 30 ezer liter bor folyt le a torkokon. Leginkább szódával felspriccelve. Az új dili a fröccskoktél, idén erre is betározzák a készleteket.
Ha azt mondjuk, szódavíz, legtöbbünknek a fröccs jut eszébe. Aztán Jedlik Ányos, akinek a szénsavas hungarikumot köszönhetjük. Most meg itt egy újabb magyar buborékos lelemény.
Fennállásának 25. évfordulóját ünnepli az Amerikai pavilon, amely a Cannes-i Filmfesztivál sajtóközpontjaként a sztárok és újságírók fő találkozási helyszíne. Az idén az interjúzás közben kiszáradt torkokat Coca-Cola helyett szódával locsolják.
Úgy tűnt, hogy kimegy a divatból, de ma már a trendik, a konzervatívok és a csórók is ugyanolyan elánnal fogyasztják. Nem vitás, a fröccs és a limonádé se működne nélküle. A szikvíz újra beköltözik a magánháztartásokba, és megvan a szódások új generációja is.