Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#szenteste

Élet+Stílus hvg.hu

„Letaglóz a gondolat, hogy anyám egyedül tölti a szentestét”

Olyan jó lenne, ha lenne bármilyen egyszerűen követhető sorvezető ahhoz, mégis hogyan küzdjünk meg az idei karácsonnyal. Menni? Nem menni? Vásárolni? Ajándékozni? Mi lesz az ünnepet egyedül töltő szülőkkel, és mégis, mennyire lesz borzasztó a videochat-karácsony? Szerkesztőségünk tagjai főleg ezeket a kérdéseket boncolgatták, amikor arról kérdeztük őket, hogyan ünnepelnek idén. A megvalósítást illetően némiképp eltérnek a módszerek, egy valami azonban közös: a felelősség most mindenkinek hatalmas súlyként nehezedik a vállára.

Itthon hvg.hu

Koronavírus: egy 23 éves és egy 28 éves nő is meghalt

Váratlanul az operatív törzs tájékoztatóján jelentették be a karácsonyra vonatkozó speciális szabályokat, az országos tiszti főorvos pedig a többi között a brit mutáns vírusról és arról beszélt, hogy első körben 5 ezer ember beoltására elég vakcina érkezhet Magyarországra.

Itthon Windisch Judit

Az emberekre bízza Orbán a karácsonyi visszafogottságot, vagy szigorú szabály jön?

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn jelenti be a karácsonyra vonatkozó járványügyi szabályokat, azonban már a péntek reggeli rádióinterjúban jelezte: "kis karácsonyra" készüljön idén mindenki. A miniszterelnök közölte azt is, a december 25-26-i rokonlátogatásokról le kell mondani. A kérdés csak az, hogy ezt vajon rendeletben is szabályozzák, vagy az emberek önmérsékletére bízzák a kérdést. Végiggondoltuk a lehetséges megoldásokat és megnéztük, más országokban milyen szabályokat vezetnek be karácsonyra.