Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#szalontüdő

Élet+Stílus Pálmai Erika

Evett már citromnádas szalontüdőt tejfölhabbal?

Szokatlanul jó idővel és többek között eperfagyi alatt megbújó mangalicatepertő-krémmel, valamint tárkonnyal és citromnáddal megbolondított mangalicapáslival (ami itt csíkokra vágott szalontüdő és mangalicanyelv tejfölhabbal a tetején) nyitott az idei Gourmet fesztivál.

Élet+Stílus K.G.-Gy.Zs.

Egy régi kedvenc: szalontüdő – recept

Vannak dolgok, melyeket még a konyhaművészetben jártas férfiak sem nagyon készítenek el otthon, hanem leginkább a piaci büfékben, vagy kora délelőtt nyitó kifőzdékben fogyasztanak el. Ilyen étel a szalontüdő, avagy a pájsli, mely épp úgy a Monarchia konyhájában kezdett el rotyogni, mint annyi más étel, melyet magyarok, osztrákok és csehek egyaránt magukénak vallanak.

Gasztro Vajna Tamás

Litauszki Zsolt: nem kell szeméttel etetni a turistákat

A 21 Magyar Vendéglő és a hét elején megnyitó Pest-Buda kreatív séfje a családja miatt nem nyomul, többre tartja az elmélyült kutatómunkát, mint a felszínes íztrükközést, ugyanakkor néha szívesen enged teret bolondériáinak, vagy ahogy ő nevezi: betegségeinek.

Gasztro I. N.

Megnyílt a Pest-Buda vendéglő, luxuskivitelben

Lufikkal, élő zenével és decens, értelmiségi celebek részvételével nyílt meg a legendás Pest-Buda étterem a Fortuna utcában. Az étlapot gyorsan végigkóstolva hamar kiderül: a Litauszki Zsolt kreatív séf által irányított konyha ízeiért érdemes a külföldieken kívül az éhes budapestieknek is felkeresni a Várnegyedet.