Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#szakácskönyv

hvg360 Nemes Nikolett

Mautner Zsófi: Egyáltalán nem igaz, hogy a vidéki konyha a hús krumplival

Új szakácskönyvvel jelentkezett Mautner Zsófi, aki, bár bevallottan a nemzetközi, egzotikus fűszerekben gazdag, ázsiai és közel-keleti ízek rajongója, ezúttal egy alföldi falu, Kunmadaras gasztronómiai örökségéből merít. Ami egyben családi örökség is, a gyerekként ott töltött nyaraknak, a nagyszülők verandás házának emléke, a pompás húsleveseké, a sparhelten készülő kacsasülté és a roppanós barackbefőtteké. Egyebek között arról beszélgettünk vele, hogyan lehet visszahozni a nosztalgiával átitatott ízélményeket, elképzelhető lesz-e fügével, amit régen a barackos gombóc jelentett, és hogy miért kegyetlen a téli falu. Interjú.

Élet+Stílus Nemes Nikolett

Egésznapos főzésmaraton volt kipróbálni Julia Child szakácskönyvét

A ráfröccsenő vörösbor próbáját ugyan nem állja, de az időét igen: az első tévés sztárszakács monumentális művében nemcsak recepteket, hanem részletes magyarázatokat is találunk, mindent a kezünkbe ad ahhoz, hogy kezdőként is megértsük a francia gasztronómia alapjait. Megfőztük a legendás burgundi marharagut, az aranyló hagymalevest, és még flambíroztunk is.

Élet+Stílus Nemes Nikolett

A szerzetesi konyha sokkal menőbb, mint gondolnánk - ünnepeken és böjt idején is

Amikor kulináris élvezetekről beszélünk, valószínűleg keveseknek ugrik be kapásból a szerzetesi konyha, pedig lenne miért, legalábbis ha a bakonybéli Szent Mauríciusz monostort vesszük alapul. Nemrég megjelent két szakácskönyvükben a hagyományos, családtól örökölt receptek mellett kiválóan megférnek finn vagy épp nepáli fogások is.

Gazdaság Gyükeri Mercédesz

Így lesz a krumplileves krumplileves: receptek nagyszüleink konyhájából árfixált krumplival és tojással

Kádár János híres mondása hirtelen korunk valóságává vált azzal, hogy a kormány úgy döntött: a tojás mellett az étkezési burgonya árát is korlátozza. A döntés még a 40 százalékos élelmiszerdrágulás árnyékában sem tűnik túl észszerűnek, hozzásegít viszont minket ahhoz, hogy kötött áron próbáljuk ki a magyar konyha elmúlt bő száz évének kreálmányait.

Élet+Stílus Csatlós Hanna – Czeglédi Fanni

„Daisy! Fagylaltot mondtam, nem cukormázas tortát!” – kipróbáltuk a Downton Abbey-szakácskönyvet

Imádjuk a sorozatokat, de nem mindig csak a karaktereik és a cselekmény miatt: tavaly a Jóbarátokból ismert Rachel-féle lábízű trüffelt készítettük el karácsonykor, most pedig a szemet gyönyörködtető, hivatalos Downton Abbey szakácskönyvbe ugrottunk fejest, hogy egy délután erejéig kipróbáljuk, min ügyködött a sorozatbeli Mrs. Patmore és konyhalánya, Daisy a Crawley család otthonában.

Kult hvg.hu

Rubin Eszter már dolgozik a negyedik regényén, amihez szakácskönyvet is írt

Mindenki ül a saját kanapéján és másoktól várja, hogy történjen valami - ezt mondta az RTL híradónak adott interjújában Rubin Eszter író. Bár magát sem tartja nagy forradalmárnak, regényeiben szereti a karakterein keresztül elmondani a véleményét. Tavaly jelent meg a harmadik regénye, de már dolgozik a következőn. Folytatta az RTL írókkal készült sorozatát.