Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#pesto

Élet+Stílus H.A.-Gy.Zs.

Tuti tavasz medvehagymával - recept

Amikor feltűnik a piacokon a zöld levélcsokor, akkor visszavonhatatlanul itt a tavasz. A lényeg, hogy ne bújjanak meg benne gyöngyvirágok, és igenis árasszon némi fokhagyma szagot. Akkor vihetjük is haza a medvehagymát.

Vállalkozás MTI

Csiperkés-botulizmusos pesto: megszólalt a termelő

A gyanúba került termelő, Keksz Zsolt közölte: őt a Nébih másképp tájékoztatta, mint a nyilvánosságot. Neki azt mondták, csak részeredmények vannak. Az pedig egyszerűen nem igaz, hogy a szarvasgombapesto csiperkéből készült – írta.

Vállalkozás MTI

Botulizmus: csiperkéből készítették a szarvasgomba pestót

A vizsgálatban érintett egri kistermelő készítette azokat az élelmiszereket, amelyek miatt botulizmusban betegedett meg több ember – közölte kedden a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság 60 nappal meghosszabbította az élelmiszerbiztonsági vizsgálatot, eredmény augusztus végére várható. Eddig egyebek mellett az derült ki, hogy a szarvasgomba pestóban nem sok szarvasgomba volt.

Gasztro MTI

Fesztiválon is árulhatták a veszélyes magyar élelmiszert

Elképzelhető, hogy a szombaton véget ért szolnoki Tiszavirág Fesztiválon is árulhattak olyan termékeket, amelyek fogyasztása a botulizmus nevű betegséget okozhatja - közölte Péter István Jász-Nagykun-Szolnok megyei főállatorvos és Sinkó-Káli Róbert, a megye tiszti főorvosa vasárnap az MTI-vel.

Gasztro MTI

Sokkoló pesto-teszt Németországban

A boltokban árult üveges pestók harmadát nem találta megfelelő minőségűnek Németországban egy fogyasztóvédelmi ellenőrzés. Akadt a kínálatban baktériumokkal fertőzött, rossz ízű és silány hozzávalókból készült termék is.

Élet+Stílus Haulitus Anikó

Így készítsünk vajat otthon – recept

A vajas kenyér nagyon egyszerű fogás, mégis megunhatatlan. A vaj krémes lágysága és íze – főleg ha igazi házi vajhoz sikerül jutni – magában is mennyei. Nemhiába fedezik fel a szakácsok is újra és újra, emelik piedesztálra, mert bizony a vaj az ételeknek is bársonyos, krémes, lágy ízt kölcsönöz.