Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#monarchia

Vállalkozás Sztojcsev Iván

Európa egyik legnagyobb családi üzlete: a brit monarchia

Nem mindennapi üzletet hozott össze a brit uralkodócsalád: kilenc generáció óta örökítik tovább a jelenleg közel 30 ezer milliárd forintosra becsült üzleti értéküket, az ingatlan- és földvagyonuk pedig évente több tízmillió font nyereséget hoz számukra az állami támogatáson felül. De miből élnek meg ők pontosan, és mit tesznek, hogy évről évre érkezzen hozzájuk a bevétel?

Kult Szegő Iván Miklós

Mementó 1917: Így nem lett perszonálunió Romániával

A militarizmus értelmetlenségét mutatja 1917 októberében a német néphez címzett Hindenburg-levél. A német fővezér azt kérte: „ne gondoljatok” a jövőre, hiszen az úgyis csak „elkedvetlenít bennünket”! Itthon egy munkapárti képviselő, Vadász Lipót a háború után fenyegető nemzetiségi konfliktusokról beszélt. Közben e konfliktust szította Bethlen István gróf: a magyar határ kitolását tervezgette a Kárpátokban, és elutasította a perszonáluniót Romániával.

Élet+Stílus hvg.hu

Sörkocsma a Gellértben

A patinás budapesti hotelben éppen csak a fürdő medencéit nem töltik fel sörrel a hét végén. A második Indoor Sörfesztiválon február 17-19-én több mint 100-féle sört kóstolhatnak a habos ital barátai.

Világ MTI

Gyász: nagy veszteség érte a brit monarchiát

Elpusztult Monty, II. Erzsébet brit királynő egyik kutyája, amely az olimpiai megnyitón még együtt szerepelt felséges gazdájával és Daniel Craiggel a James Bond-jelenetben – jelentette a Buckingham-palota vasárnap.

Itthon hvg.hu

Magyar Királyság? - Gerő András ötletének visszhangja

Visszaállítani a monarchiát? Gerő András történészprofesszor ötletét megismételte a XXI. Század Intézet tavaly decemberi, ”Királyságot akarunk? – Új alkotmányt, de milyet…” címmel rendezett kerekasztal-beszélgetésén. „Elvi kifogás javaslatom ellen nem hangzott el, de sokan viccnek tartották” – panaszolta Gerő a hvg.hu tudósítójának. Alkotmányreform-javaslatait a beszélgetésen részt vevő Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője szkeptikusan fogadta.