Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#maradék

Gasztro -gy-

A top 5 éttermi trend

Az év elején a vízcsapból is a különféle trendelőjelzések folytak, még ha a gasztronómia esetében nem is csak folyékony dolgokról van szó. Volt itt minden, a malac füle-farkától a komló nélküli sörig. Mostanra kicsit letisztult a kép.

Élet+Stílus Haulitus Anikó

Megmondjuk, mire jó a maradék tojásfehérje - recept

Találunk egy kedvünkre való receptet, ugyancsak ígéretesnek tűnik a végeredmény, de ott marad a nyakunkon felhasználatlanul pár tojásfehérje. Nemcsak a húsvéti nagy sütés-főzés előtt érdemes tudni, hogy mennyi ideig és hogyan tároljuk, mi készülhet belőle a habcsókon túl. Ami azért mostanság nem annyira aktuális…

Gasztro Gy.Zs.

Tökéletes vasárnapi ebéd maradékból

Évek óta megpróbálunk ilyen tájt frappáns ötleteket adni, mit kezdjünk a maradék sonkával és más húsvéti resztlivel, ami a hűtőben, konyhában darvadozik. Kísérlet újratöltve.

Gasztro Haulitus Anikó

Mi legyen a maradékkal?

Előfordul, hogy a vendégsereg, de még a család étvágyát is túlbecsüljük. Több napos ünnepeken, hosszú hét végén szinte biztosan. S marad a nyakunkon egy rakás, megunt finomság. A maradék egy kis rásegítéssel bámulatos átváltozásokra képes – íme pár ötlet!

Gasztro Várkonyi Ádám

Újrahasznosítási praktikák a konyhában

Ha egyáltalán van háztartásunk, akkor maradékunk is van. Nem kell rögtön a kukába hajítani a maradványokat, pláne az ilyen válságos időkben. Némely értéktelennek tűnő ez meg az bámulatos átváltozásra képes.